Over ons

Over ons

Stichting Adullam Comité Puttershoek

Al snel na de opening van het voormalige DAC Waardheim in 1995, werd een comité opgericht dat geld wilde inzamelen voor Stichting Adullam. Dit werd gedaan door een verkoping te houden op het terrein van Waardheim. Na een aantal jaar kreeg het comité  een officiële (notariële) status en werd de naam Comissie Open Dag Waardheim (CODW) vastgelegd.

De grote verkoping werd door het comité toen al een tijdje georganiseerd. Omdat het terrein bij Waardheim te krap werd, werd uitgeweken naar het grote parkeerterrein van Alcazar aan de overzijde van Waardheim. Vanaf 2011 werd door het comité, naast de grote verkoping, ook een Winterfair georganiseerd in de kerstvakantie. Gesteund door een trouwe achterban, groeiden de opbrengsten van de verkopingen met het jaar.

Toen op het terrein van DAC Waardheim naast dagbesteding ook een zorginstelling kwam en het geheel de naam Instelling Maasheim kreeg, dekte CODW de lading niet meer. In 2013 kreeg het comité dan ook een nieuwe naam: Stichting Adullam Comité Puttershoek.

Door de corona-pandemie konden er in 2020 en 2021 geen verkopingen gehouden worden. In plaats van de Winterfair werd in 2020 een digitale collecte gehouden. In 2021 en 2022 werd de Winterfair vervangen door een drive-through waarbij kopers vooraf konden bestellen en hun goederen in de auto konden laten zetten. In plaats van de grote verkoping werd in 2022 de Maasheimroute gelanceerd. Een autoroute door de mooie Hoeksche Waard, met 3 verkoopplekken en bezichtiging van een kersenboomgaard/ molen. Ook in deze jaren hadden we een trouwe en steunende achterban.

In 2023 werden voor het eerst weer een Verkoopdag en Winterfair gehouden zoals voor de coronapandemie. De Verkoopdag op het terrein van Maasheim, omdat het grote parkeerterrein niet meer beschikbaar is en de Winterfair als vanouds in en om Maasheim.

In 2024 telt het comité 8 leden, die zich hieronder aan u voorstellen.

  • Floor de Groot: inmiddels gepensioneerd na een arbeidzaam leven. Ik ben gehuwd, vader van 2 dochters en opa van 2 kleindochters en een kleinzoon. Via mijn dochters ben ik  betrokken geraakt bij het leuke en veelzijdige werk van het comité met als uiteindelijk resultaat de Verkoopdag Maasheim en Winterfair. Ik vervul de voorzittersrol van het comité, daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de catering, vergunningen etc.
  • Wim Blaak: werkzaam als projectmanager bij FMJ Elektro B.V. Ik ben getrouwd en vader van 4 kinderen. Vanwege mijn technische achtergrond ben ik betrokken geraakt bij het comité. Mijn belangrijkste taken liggen in het faciliteren van materieel en voorzieningen. Denk hierbij aan zaken als terrein inrichting, veiligheidsplan en energievoorziening. Daarnaast behoort de catering tot mijn takenpakket.
  • Suzanne den Breejen-de Groot: sinds 2005 betrokken bij de verkopingen rondom Maasheim. In de loop van de jaren is er veel veranderd (de netto-opbrengsten zijn fors toegenomen, we zijn meerdere keren van locatie verwisseld, Waardheim werd Maasheim, …) maar is er ook veel gelijk gebleven: de trouwe achterban, de stress vlak voor de verkopingen en zeker ook de gezelligheid binnen het comité.  Momenteel ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor de standhouders en de PR. In het dagelijks leven ben ik getrouwd, moeder van 2 dochters en een zoon en twee dagen per week werkzaam als psycholoog. Samenwerken en met elkaar nadenken over praktische dingen om uiteindelijk geld in te zamelen voor Adullam; dat is de reden waarom ik  nog steeds met veel plezier deelneem aan de voorbereidingen voor de verkopingen. Ik hoop u allen te mogen ontmoeten!
  • Anneke van Erkel- van den Berg: getrouwd met Winne en moeder van Henrike en Marten. Naast mijn taak in mijn gezin werk ik parttime in het Speciaal (Basis) Onderwijs. In 2011 werd mij gevraagd mee te werken aan de organisatie van de jaarlijkse Verkoopdag. Vanuit mijn gezinssituatie ben ik nauw betrokken bij Maasheim en graag wil ik op deze wijze mijn steentje bijdragen. Het is mooi om te merken, dat veel mensen Adullam een warm hart toedragen. Dat geeft de energie om verder te gaan!
  • Sanne de Koning: sinds 2021 getrouwd met Freek-Jan en in het dagelijkse leven ben ik met veel plezier werkzaam bij een groothandel in lederwaren. Per eind 2021 ben ik via een goede kennis betrokken geraakt bij het Stichting Adullam Comité Puttershoek. Binnen dit comité richt ik mij o.a. op de sociale media van de stichting, om hierdoor meer en op een andere manier bereik te krijgen. Je ziet hierin dat sociale media (Facebook, Instagram en LinkedIn) steeds meer een rol gaan spelen in de communicatie van organisaties en daar hoop ik van harte een steentje aan bij te dragen.
  • Cees Mourits: woonachtig in Nieuw-Beijerland, getrouwd en vader van 4 kinderen en ik werk op een accountantskantoor. Via mijn vrouw ben ik betrokken geraakt bij de Verkoopdag van (ik denk toen nog) Waardheim. Een heel aantal jaren heb ik achter de kraam van het brood gestaan maar ook andere producten zoals perkplanten en worst verkocht. Daarbij heb ik altijd gezegd, heel gezellig zo’n dag om te verkopen maar ik ga niet in het comité want dan wordt ik gevraagd als penningmeester en mis ik mijn dag om te verkopen. Maar goed, eind 2021 kwam er toch een telefoontje van de voorzitter met de vraag of ik de taak van penningmeester in het comité op me wilde nemen. Na wat aarzelingen (want wie heeft het niet druk etc.) en een jaar proefdraaien, ben ik per 1 januari 2023 officieel penningmeester van het comité geworden.
  • Nelleke Boudewijns-van den Heuvel: woonachtig in ’s-Gravendeel en op 21 september 2021 ben ik getrouwd met Leander. Al geruime tijd ben ik betrokken bij de Verkoopdag en de Winterfair van Maasheim. Vanaf mijn 16e sta ik als vrijwilliger op zowel de Winterfair, als de Verkoopdag achter de bloemenkraam. Dit deed ik vanuit de bloemenwinkel De Snijbloem in ‘s-Gravendeel, het bedrijf van mijn vader. Tijdens mijn middelbare schoolperiode werkte ik daar als bijbaan. Nadat ik examen had gedaan, heb ik de 2-jarige opleiding Bloem, Groen & Styling gevolgd op het Wellant College in Dordrecht. In die tijd ben ik ook begonnen met mijn werk op de markt, nog steeds in de bloemen. Sinds oktober 2023 maak ik deel uit van het SACP-comité. In het comité ben ik verantwoordelijk voor alle zaken rondom de vrijwilligers. Tijdens de voorbereiding van de Verkoopdag en de Winterfair ben ik verantwoordelijk voor het uitnodigen van vrijwilligers voor de verkopingen, onderhoud ik het mailcontact met hen en maak ik de uiteindelijke indeling waar alle vrijwilligers worden ingezet. Mocht je het leuk vinden om je in te zetten voor de Verkoopdag en/of de Winterfair en je je steentje bij wil dragen, dan horen we dat graag!
  • Marianne Noorloos: Sinds 2023 mag ik deel uit maken van het comité Puttershoek. Sinds 2011 werk ik op Maasheim en het toenmalige Zuiderheim als groepsbegeleider, waar ik tot op de dag van vandaag heel veel plezier uit haal! Het zal me nooit gaan vervelen om te blijven investeren in sterke relaties tussen bewoner en begeleiders. Vanuit veiligheid mogen bewoners zich ontwikkelen en geliefd voelen. Het organiseren van activiteiten op Maasheim en daarbuiten zijn de dingen die ik erg leuk vind naast het werken op de groep. Het comité zocht al een tijdje naar een insider vanuit Maasheim om zich bij hen aan te sluiten. Ik vind het belangrijk dat het werk dat zij verrichten gezien en gewaardeerd wordt. Alle giften en inzet van comités zorgen ervoor dat we de directe zorg en begeleiding van bewoners naar hun behoeften kunnen blijven vormgeven. Ook nu gaan bezuinigingen Maasheim en Adullam niet voorbij, en met het geld dat binnenkomt vanuit comités en u als lezer hopen we nog lange tijd de financiële gaten te kunnen dichten! Wellicht tot ziens op de verkoopdagen!